De dictee app heeft twee functies. Leren typen en woorden beter onder de knie krijgen. Leer woorden goed spellen of test je kennis van een taal door de uitgesproken woorden correct te typen.

Dictee is zeer geschikt voor kinderen doordat de snelheid van het spel laag kan worden ingesteld. De aangeboden woorden beginnen met de woordenschat vanaf groep 1 en 2 en wordt langzaam complexer. De woorden worden uitgesproken door een computer, waardoor ze soms wel wat lastiger te verstaan zijn.

iPhone schermafdruk 1
Na het starten van het spel wordt er begonnen met korte woorden van 3 letters en gedurende het spel wordt de woordlengte opgevoerd tot 14 letter. De woorden worden uitgesproken en de getypte letters worden voortgetrokken door een vliegtuig dat van links naar rechts vliegt. Voordat het vliegtuig het einde van het scherm bereikt, moet het volledige woord zijn getypt.
Er volgt steeds een serie van 10 woorden van dezelfde lengte. Na elk succesvol getypt woord krijg je direct een nieuw woord te zien.  Als je te laat bent met typen, dan stopt het spel en wordt het resultaat getoond op een schoolbord. Daar kun je ook de highscore bekijken.

Er is keuze uit de volgende talen: Engels, Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Portugees

prietpraat app