Ontspannen op vakantie gaan, het is altijd een streven, maar gezien de hectiek van de laatste school weken, alles op het werk nog even afronden en verjaardagsfeestjes die nog voor de vakantie moeten worden gevierd. Het maakt het er allemaal niet ontspanner op.  Daarnaast willen we natuurlijk allemaal strak de zomer in, dus wat extra sporten moet ook nog worden ingepland!

Ontspannen en strak de zomer in kan ook anders.  Afgelopen week ben ik in Amsterdam bij een Floatingcentrum geweest. Genieten van een heerlijke spa cabine behandeling en een uur floaten, wat gelijk staat aan 5 uur slapen. Dat is nog eens efficiënt!

spa-capsule11In de Spa Capsule beleef je een heerlijke waterjet-massage zonder je uit te kleden of nat te worden. Je gaat op je buik liggen in de capsule en 28 computergestuurde waterjets geven je een full-body massage. Je kunt de Spa Capsule kan ook een specifiek gedeelte van het lichaam laten masseren.
Bij een eerste aanblik leek de Capsule me wat benauwd, de vrouw verzekerde mij dat er nog nooit iemand klem was komen te zitten, dus dat maakte dat ik er ontspannen in kon gaan liggen.
Een flinterdun waterdicht membraam scheidt je lichaam inclusief  kleding van de waterjets, zodat je de massage kunt ondergaan zonder nat te worden. Wat heel mooi is aan deze behandeling, is dat het niet alleen een manier is om pijn en spanning uit te verdrijven, maar zorgt door de speciaal behandeling er ook voor dat je strak de zomer in kunt.

Dan het floaten. Bij floaten lig je gewichtsloos en zonder prikkels drijvend op zoutwater in een speciaal daarvoor ontwikkelde floatroom. Het is een bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is.

Floaten verlaagt de bloeddruk en verbetert mentale prestaties. Nadat ik me heb overgegeven aan een uur niks doen. Even geen stress, even geen andere plannen, neem ik plaats in de speciale cabine. Ook al ben ik niet claustrofobisch toch check ik even of ten alle tijden de deur open kan en het water niet hoger gaat komen dan 30 cm. Ik ben gerust gesteld! De eerste 20 minuten kun je nog genieten van heerlijk ontspannen muziek, daarna is er niks, geen impulsen en prikkels. Echt werkelijk heerlijk. Me-time!

Floaten vermindert zowel de primaire als de secundaire (omgeving)stress. Geen licht, geluid of andere mensen. Weg maatschappij, niets hoeft meer. De floatroom is een plek waar optimaal herstel van lichaam en geest kan plaatsvinden. Zodra alle invloeden van buitenaf worden uitgesloten, stoppen allerlei chemische reacties in het lichaam waarmee we ons tegen alle reële of imaginaire bedreigingen proberen te verdedigen.

Zelf word ik na 50 minuten misselijk en stop met de behandeling, dit is het gevolg van ontstressen en zo ervaar ik het achteraf ook. Heel bijzonder wat rust en geen prikkels met je kan doen. Ik geloof dat vaker floaten heel goed is voor betere ontspanning en mentale gesteldheid.

Dus voor de mama’s die strak en ontspannen de zomer in willen is dit een aanrader!