**//sticky ads code//**

Specifieke aandacht voor de kwaliteiten van een kind is enorm belangrijk. Enerzijds zodat een kind zich goed kan ontwikkelen en anderzijds om kinderen voldoende zelfvertrouwen te tegen.

Ieder kind heeft talenten. Er zijn dingen waar iemand goed in is, maar ook dingen die iemand moeilijk vindt. Hoe voelt het, als iets telkens mislukt? Je krijgt minder motivatie, minder zelfvertrouwen. Of misschien zelfs faalangst. Voor kinderen is dit heel herkenbaar.

Geit leert zwemmenOoit was er een tijd dat alle dieren naar school gingen. Allemaal moeten ze leren zwemmen, vliegen, rennen en klimmen. Maar geen enkele leerling krijgt het voor elkaar om alles te kunnen. De eend kan goed zwemmen, maar het lukt hem niet om in de boom klimmen. De olifant kan niet vliegen, de geit kan niet zwemmen… Sommige dieren oefenen tot ze er bij neervallen, anderen twijfelen aan alles en weer andere dieren worden opstandig. De eend heeft zó hard geoefend met klimmen, dat ze spierpijn heeft. Nu kan ze niet meer goed zwemmen. Uiteindelijk kan geen enkel dier iets heel goed meer. De meesters vertrekken, ze geven de moed op. De leerlingen weten eerst niet wat ze moeten doen, ze gingen doen wat ze eerder deden. En ieder deed zijn ding perfect.

Deze dierenfabel is een grappig pleidooi dat alles op dezelfde manier aanleren niet leidt tot perfectie

[bol_product_links block_id=”bol_569ac96ec2da6_selected-products” products=”9200000038285928″ name=”boekentip” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]