Aardappels, groenten en vlees in een taartvorm, zo lust vast iedereen het zeker weten! Een heerlijk recept voor een heuse groentetaart ! Gezond en makkelijk te maken.

De typisch Nederlandse maaltijd bestaat meestal uit een combinatie van aardappelsgroenten en vlees (of vleesvervanger) . Deze Hollandse maaltijd gaat er niet altijd even makkelijk in bij elk kind. Probeer dan een keer dit leuke en lekkere recept.  Of probeer het voor als je een “standaard” voedzame maaltijd eens anders wilt serveren. Geloof me het avond eten wordt een klein feestje.

Je hoeft niet lang in de keuken de staan voor het bereiden. Het kost je ongeveer ongeveer tien minuten om het klaar te maken. Plus 40 minuten oventijd.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 400 gr half om half gehakt
  • 150 gr champignons
  • 2 paprika’s
  • 200 gr prei
  • 150 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 400 gr yoghurt
  • 250 gr slagroom
  • Peper en zout
  • Snuf paprikapoeder

De bereiding van de groentetaart

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de aardappelschijfjes 5 minuten in een pan met water.

Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en rul het gehakt. Voeg de paprika in stukjes toe en vervolgens ook de prei en champignons bak nog 5 minuten mee. Breng het mengsel op smaak met peper, zout en een flinke snuf paprikapoeder.

Klop de eieren met de yoghurt en slagroom los in een kom en roer vervolgens hier de kaas door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Maar een stuk bakpapier iets vochtig en bekleed de vorm hiermee. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem.  Schep de helft van het gehaktmengsel hierover heen en schenk de helft van het eiermengsel er over heen.  Leg vervolgens de overige aardappelschijfjes neer, met daarop het gehakt en het eiermengsel.

Plaats de groentetaart voor ongeveer 40 minuten in de oven.
Laat de schaal even afkoelen en eet smakelijk.

Ook lekker en gezonds een spinaziepannenkoek