**//sticky ads code//**

Daar is Daan, is een prachtig boek voor kinderen (met en zonder dyslexie) om te lezen. Het speciale lettertype en de grote van de letters zorgen voor een goed leesbaar boek. Tussen de tekst zijn leuke illustraties te zien. Ondanks dat alles zwart wit is, toch een vrolijke aanvulling op de tekst.

Het verhaal

Dit moet je over Daan weten: ik probeer de kinderen in mijn klas niet aan het lachen te maken, maar om de een of andere reden gebeurt het toch. Spelling is mijn slechtste vak (nu ik erover nadenk, rekenen en lezen ook). Ik probeer het, echt waar. Maar waarom verandert mijn brein altijd in een kleverige brei?’

In Daar is Daan – Boekenleggers zijn ook mensen! hoort Daan dat zijn klas een toneelstuk op gaat voeren. Hij is de enige die niet enthousiast is. Dat komt omdat elke keer wanneer hij het script leest zijn hersenen rondjes gaan draaien en het voelt alsof zijn hoofd gevuld is met zaagsel. Lukt het de dyslectische Daan zijn hersenen te laten stoppen met draaien en een rol te krijgen in het stuk? 

De razendpopulaire serie uit de Verenigde Staten Here is Hank omvat inmiddels 17 boeken. Vanaf nu is het eerste deel, Boekenleggers zijn ook mensen, verkrijgbaar in Nederland.

Op de bijgevoegde cd hoor je het verhaal, voorgelezen door Job Schuring. Je kunt dus meelezen met het boek. 

Dit boek is geschreven in het dyslexievriendelijke lettertype van Christian Boer, een Nederlandse grafisch ontwerper en dyslect. Hij ontwierp dit font speciaal voor dyslectische lezers en verovert daarmee nu de wereld. Het lettertype is ontworpen om letters meer onderscheidend van elkaar te maken, zodat de lezer de letters minder snel omdraait in zijn brein. De letters in dit font zijn daarnaast ruim gespatieerd, hetgeen het lezen bevordert.