Ga je op vakantie dan hoort daar vaak een lange autorit bij! Iedereen hoopt natuurlijk dat de kinderen genieten van het uitzicht, rustig een boekje lezen of liedjes zingen om de tijd door te komen. De dagelijkse praktijk is vaak anders. Daarom een paar tips om de Leukste Kinderen te vermaken tijdens de reis en het gezellig te houden op de achterbank.

 1. Download een paar nieuwe apps
  De iPad of smartphone blijft een populair tijdverdrijf voor kinderen. Download daarom enkele nieuwe apps, waar ze zich even zoet mee kunnen houden. Let er wel op dat er geen wifi voor nodig is. Bekijk onze app van de week voor inspiratie.
 2. Een verrassing op zijn tijd.
  Om kinderen bezig te houden, kan je  kleine cadeautjes meenemen die ze na een bepaalde afstand mogen uitpakken. Vertel hen dat ze om de zoveel kilometer een verrassing krijgen als ze zich goed gedragen. Op die manier zijn kinderen zich meer bewust van hoe lang de reis duurt en hebben ze iets om naar uit te kijken.
 3. Tekenen is altijd een populaire bezigheid. Er bestaan viltstiften voor op whiteboards, deze zijn eenvoudig weer te verwijderen van een raam. Doekje meenemen om weer uit te vegen en er kan weer opnieuw worden getekend.
 4. Wil je niet dat autostoelen en ramen omgetoverd worden tot kleurrijke kunstwerken? Laat je kinderen aan de slag gaan met Crayola Color Wonder, kleuren zonder te knoeien. Color Wonder bevat transparante viltstiften die alleen op magische wijze verschijnen op speciaal Color Wonder papier. Kinderen kunnen zich ook amuseren met het zoeken naar verborgen plaatjes op elke kleurpagina.
 5. Tekenen met Crayola Twistables (draaibare kleurpotloden), hiervoor heb je geen puntenslijper nodig. Draai aan het uiteinde van het potlood voor een nieuwe punt. Deze kleurrijke potloden hebben een doorzichtig omhulsel zodat de kinderen de ‘draai-actie’ kunnen zien en hun favoriete kleur kunnen kiezen.
 6. Neem luisterboeken mee. Een goede remedie tegen wagenziekte, luisteren naar een verhaal. Zelf voorlezen kan natuurlijk ook.
 7. Een eigen stuurtje, zodat ze kunnen ‘mee rijden’ is een gegarandeerd succes.
 8. Speel een spelletje! Bijvoorbeeld ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’. Gebruik alle gekleurde objecten om je heen of die je buiten ziet zoals gebouwen, mensen of dieren en begin te raden. Lees voor meer spelletjes onze 12 spelletjes om te doen in de auto.