Het is een prachtige dag in februari. Vandaag heb ik een afspraak op de school van Teun.

Teun is 6 jaar  zit in groep 3, is hooggevoelig en een nieuwetijdskind. Een aantal weken geleden kwam hij voor het eerst in mijn praktijk. Teun deed mijn praktijknaam direct eer aan. Al vanaf de eerste minuut kwam hij als een echt “Twinkelster” binnen. Teun is namelijk een ster in vertellen. Wanneer hij eenmaal begint te praten, gebeurt er wat. Zijn ogen gaan twinkelen. Daar word je toch blij van!

Al snel vertelt Teun hoe hij de wereld ziet. Het wordt mij direct duidelijk dat hij weet wat hij wil, namelijk koning worden. Iedereen heeft een plek in zijn land en mag doen waar hij blij van wordt. Het is geweldig om te horen, hoe hij de dingen bekijkt en inricht in zijn land. Daar heeft hij over nagedacht. Ook over de school in zijn land genaamd ‘De blije t-rex’. “Het is een school voor gevoelige kinderen, maar ook gewone kinderen mogen er komen. Op deze school beginnen ze met de minder leuke dingen zoals leren lezen en schrijven. Dat is dan kort want daarna mogen ze wat leuks doen ( zelf kiezen). Als je moeite hebt met iets dan komen ze je meteen helpen en blijven ze bij je zitten net zolang totdat je het snapt. Niemand is dom en er wordt niet gepest op school”, aldus Teun.

Alleen in Nederland is de wereld zo anders. Daar MOET hij naar school en allemaal moeilijke dingen doen. Daar heeft Teun moeite mee. Hij heeft hulp nodig en deze hulp heeft hij meer dan verdiend!

Vandaag ga ik dus op pad voor Teun. Ik heb er zin in! Wanneer hij hoort dat ik meega naar zijn school, zijn juf en begeleiders geeft hij thuis een prachtig signaal af. Hij voelt zich gesteund door zijn “onderdanen”. In dit geval kan hij het niet alleen. En ik help hem daar graag bij!

Nieuwetijds- en hooggevoelige kinderen zijn er in vele soorten en maten. Elk kind heeft een eigen missie. Deze missies zorgen voor grote veranderingen in zowel de thuis- als de schoolsituatie. In de praktijk blijkt dat de ‘kinderen van nu’ niet meer in het schoolsysteem passen. Ook de opvoeding vraagt om een andere aanpak. Deze kinderen vragen dus om andere oplossingen.

Belangrijk is om uit te gaan van het kind. Wat heeft hij/zij nodig, waar is het goed in, wat is zijn/haar kracht. Wanneer deze kracht het vertrekpunt is, we het woord TIJD vergeten en deze kinderen de tijd gunnen, we bovendien vertrouwen op hun wijsheid en geloven in hun kunnen, zullen er wonderen gebeuren. Let maar op!