1,5 jaar, 18 maanden oftwel 548 dagen jong. Allang geen baby meer, dreumes dekt ook bijna niet meer de lading, onze zelf verzonnen wiefiepief omschrijft haar denk ik nog het beste.

Naast de muff (later verbasterd tot Muffie, muffelienoss en muffeltje) is dat 1 van de namen die een meisje omschrijven dat net als haar vader goed nadenkt voordat ze haar tetter open doet, niks ondoordachts of zomaar wat raaskallen zoals suzanne wegman zo goed kan. Nee hoor, 35 plaatjes boeken van de bieb later, uren gespendeerd aan alle plaatjes 1 voor 1 benoemen en sinds een paar dagen zit er echt shot in de zaak.. Zo hebben we nu de appoel, de dierengeluiden beeheee (inmiddels op geïrriteerde toon want die zat er al vrij snel in), boehhh, wafwaf en ahaha (wat vanzelfsprekend de aap is).
Naast dieren is er een hele grote voorkeur voor de woorden taart en ijs en maakt ze daarbij smakkende geluiden en likt ze sinds kort de plaatjes in het boek (vind het bijzonder inlevend). Begint zich bij haar een lichte voorkeur voor bepaalde kledingstukken te ontwikkelen. Ik herken het aan het woord waaaaaaauuwwww. Uitspreken gaat dan miss gestaag, ze weet van wekker tot vriend kees iedereen desgevraagd aan te wijzen.

Dit geeft mij nog ietwat hoop (en rienk vrees) dat ik binnen een jaar of 2 met een volledig volwaardig gesprekspartner uren kan zitten keuvelen over niks .

Naast de all time favorite sesamstraat hebben we er in de teletubbies helaas een geduchte tegenstander bij. Dankzij het gruwelijk irritante gekleurde viertal kan ik tegenwoordig niets meer laten vallen, ergens over struikelen en kunnen we geen boek meer bekijken waarin iemand iets geks of stoms doet zonder dat Riley op betweterige toon ohoh zegt. Heeft ze mede dankzij gangnam style en i’m a albatraoz een dans ontwikkeld die ik het beste kan vergelijken met daggeren op een manier waar elke afro Amerikaanse met bijpassend achterwerk jaloers op zou zijn.

RileyZe lust nog steeds meer dan mij, al is het geen vuilnisbakje meer zoals haar vader. Koprollen op de bank wat als je even niet op let skydiven van de bank wordt is 1 van de favoriete bezigheden en bij klap es in je handjes zingen kan ze in recordtempo van op je boze bolletje naar de scheepjes die voorbij varen er valt niet tegen aan te zingen ook al zou je willen. Kusjes geven en knuffelen is ff passé, boks en vooral aaien kan ze wel als de beste.

Ik kan me niet voorstellen dat er iemand op deze aardbol rondloopt die liever aait dan riley. 548 dagen 2 keer knipperen en ze zijn voorbij gevlogen. Stop de tijd!!