Een nieuw, klein wondertje is bijna in jullie familie gearriveerd. En we snappen dat jullie niet kunnen wachten om dit grote nieuws straks met de wereld te delen! En hoe kun je dat nu beter doen dan met een zelf ontworpen geboortekaartje? Maak je klaar voor een fantastisch geboortekaartje met deze vijf tips!

1 Keep it simple

Er zijn tegenwoordig zoveel gave trends in de markt, zoals holografische prints, happy colors en een lief, zoet kaartje met beertjes. Hoe fijn het ook is om het geboortekaartje vol te zetten met alles wat jullie willen delen, het kan ook overweldigend zijn. Als je bijvoorbeeld kiest voor mooie holografische geboortekaartjes, dan kun je bijvoorbeeld het lettertype weer iets minimalistischer houden, zodat het mooi bij elkaar past en niet te druk aanvoelt.

2 Kies voor écht berkenhout

Hoe kun je nu beter geboortekaartjes voor een jongen maken, dan door te kiezen voor een geboortekaartje op écht berkenhout? Deze unieke kaartjes hebben een dikte van één mm, zijn supersterk en hebben een echte wow-factor! Als je een paar ontwerpen hebt gemaakt, maar je kunt nog geen keuze maken, dan kun je van alle ontwerpen een proefdruk bestellen. Zo kun je het  kaartje alvast thuis bewonderen, voordat deze bij jullie vrienden en familie op de deurmat ploft.

3 Voeg lieve foto’s toe

We begrijpen natuurlijk dat je het liefst al zo vroeg mogelijk begint met het ontwerpen van jullie geboortekaartje. Maar, hoe kun je nu foto’s toevoegen als de kleine nog helemaal niet is geboren? Daar hoef je je helemaal geen zorgen om te maken. Je kunt namelijk wel alvast een mooi ontwerp maken of kiezen voor een bestaand ontwerp. Wanneer de newborn dan is gearriveerd, kunnen jullie meteen wat lieve foto’s maken en deze op de geboortekaartjes plaatsen. Als jullie de overige voorbereidingen wel alvast treffen, dan kunnen de geboortekaartjes alsnog snel de deur uit.

4 Belangrijke informatie voor het ontwerpen van een geboortekaartje

Misschien zijn jullie wel zo enthousiast bezig met het ontwerp van het geboortekaartje van de kleine dat je bijna vergeet dat er ook nog wat belangrijke informatie op vermeld mag worden. Denk bijvoorbeeld aan de naam, geboortedatum, gewicht en misschien ook wel de namen van jullie als kersverse ouders. Naast de basisinformatie mag je er natuurlijk ook voor kiezen om een boodschap of kort gedichtje te schrijven.