Het zijn bijzondere tijden door Corona. Kinderen zitten weer thuis en bijna alle uitjes die je normaal kunt ondernemen met kinderen zijn niet mogelijk in verband met alle maatregelen die gelden. Hoe vermaak je de kinderen binnen als het buiten slecht weer, koud of nat is? Dit zijn de leukste dingen om binnen te doen als het buiten regent.  

De vloer is lava

Een heel eenvoudig en simpel spel, de vloer is Lava! Dat betekent dat niemand meer met zijn voeten op de vloer mag staan. Haal alle breekbare spullen van tafel en maak van stoelen, tafels en banken een parcours door de woonkamer, waarbij je de vloer niet mag raken, want de vloer is lava!

Schat zoeken 

Het vraagt wat voorbereiding, maar hoe leuk is het voor de kinderen om een schat te zoeken in huis. Verstop ergens in huis een schat, dit kunnen verschillende grappige spullen zijn of snoepzakjes. Maak een schatkaart, welke de kinderen door het huis heen sturen op zoek naar de schat. Je kunt ze ook aan de hand van hints in enveloppe naar de verborgen schat leiden. 

Het geluiden spel

Op elke smartphone zit een voicerecorder of dictafoon. Laat iedereen om de beurt een geluid mee opnemen ergens in huis. Denk bijvoorbeeld aan een lopende kraan, de koelkast die open en dicht gaat of een speelgoedautootje dat over de grond rijdt. Vervolgens moet de rest raden welk geluid het is. Lukt het niet om het geluid te raden, geef dan na een paar minuten een hint. 

Schoenen of sokken memory

Veel schoenen in huis? Hussel alle paren door elkaar en leg er een kleedje of theedoek overheen. Bij elke beurt mag een kind twee doekjes optillen en zo een paar bij elkaar vinden. Tilt het kind twee doekjes op waar een compleet paar onder zit dan mag dat paar als 1 punt gerekend worden. Het kind met de meeste punten wint! Een andere variant is het zoeken van twee dezelfde sokken die nog opgevouwen moeten worden. Heb je nog een wasmand vol sokken die opgevouwen moeten worden, een echte aanrader. Zet de mand op tafel en begin op de beurt met een paar zoeken.

Virtueel musea bezoeken

Hoe bijzonder is het om de meest geweldige musea te bezoeken vanuit huis. Google Arts & Culture werkt samen met meer dan 2500 musea en galerieën over de hele wereld,  Zo kun je het Rijksmuseum via Street View bezoeken en is het net alsof je er écht zelf rondloopt. Je ziet het werk van Vincent van Gogh in het Van Gogh Museum vanuit huis. Andere musea waar je kind vanuit thuis doorheen kan lopen zijn onder andere het Guggenheim Museum in New York via Street View en het British Museum in Londen.

Meer tips voor dingen om binnen te doen lees je ook in het grote anti-verveel boek