Kinderen in Nederland zitten thuis!  Veel bedrijven en ondernemers werken momenteel ook vanuit huis, om zo het verspreiden van het corona virus tegen te gaan. De eerste week zit er op. Kinderen hebben veelal van school het nodige werk gekregen, maar daar vul je niet de hele dag mee. Hoe houd je ze bezig en zorg je dat jij wat tijd overhoud om zelf ook het nodige werk te verzetten. We hebben een aantal prachtige initiatieven voor je op een rijtje gezet. Heb jij ook een bijzonder initiatief laat het dan vooral horen! Succes met thuiswerken met je kinderen. 

Kunst les van juf Marit

Naast al het serieuze schoolwerk wat gedaan moet worden is het ook leuk om creatief bezig te zijn. Niet elke ouder is hier even ervaren en gedreven in. Online is er veel hulp en ondersteuning, zo ook van Juf marit.  Elke middag om 14 uur geeft juf Marit via haar facebook stream een dik uur een ontzettende leukste kunst les. Van te voren laat ze weten welke materialen je nodig hebt. Tijdens de les is er een stuk theorie of achtergrond informatie, waarna kinderen zelf aan de slag gaan. Zet de ipad of laptop aan en je kunt zelf ook thuiswerken met kinderen die lekker bezig zijn.

Luisterboeken bij bol.com

Lezen is ontzettend belangrijk. Om die dagen thuis ietsje leuker te maken, hebben ze bij Bol.com allerlei coole digitale lees- en luisterboeken voor je gezocht.  Er zit dus vast iets tussen wat jouw kids leuk vinden. Ook vind je hier elke dag nieuwe video’s waarin een verhaal wordt voorgelezen door de állerleukste voorlezers.

Meester Freek Vonk helpt bij thuiswerken met je kinderen.

Nu de scholen dicht zijn en omdat bioloog Freek Vonk net als de kinderen thuiszit heeft ook hij iets leuks bedacht. Vanaf deze week is hij weer even meester Freek, op zijn youtube kanaal vertelt hij enthousiast over zijn favoriete dieren.  Alles wat kinderen leren kunnen ze je bijhouden in het unieke FREEKS DIERENPASPOORT. Ook geeft hij opdrachten waar kinderen direct mee aan de slag kunnen en waar ze veel van leren. 

Kindercollege Tilburg University en Rijksuniversiteit Groningen

Tijdens de kinderuniversiteit krijgen kinderen college van een hoogleraar van Tilburg University. Zo maken zij op een leuke manier kennis met wetenschap en de universiteit . Waar wonen de slimste kinderen van de wereld? Kun je boeven vangen met getallen? Op deze en andere prangende kindervragen geeft Tilburg University antwoord in een aantal online colleges. 
Ook de  Rijksuniversiteit Groningen biedt een online lespakket aan. Eigenlijk voor scholen, maar de lessen staan gewoon op YouTube. Onder de video’s vind je opdrachten die je kind erbij kan maken. Nadat ze van verschillende wetenschappers hebben gehoord hoe die onderzoek doen, gaan ze met hun eigen onderzoek aan de slag. Beide colleges zijn geschikt voor kinderen uit groep 6, 7 en 8.  

Virtueel musea bezoeken

Hoe bijzonder is het om de meest geweldige musea te bezoeken vanuit huis.  Google Arts & Culture werkt samen met meer dan 2500 musea en galerieën over de hele wereld, waaronder het Van Gogh Museum in Amsterdam, de National Gallery in Londen en het Whitney Museum of American Art.  De collecties variëren afhankelijk van het museum, maar de meeste bevatten online exposities, een ‘straatbeeld’ waarmee je de instelling zelf kunt verkennen, evenals galerijen van het kunstwerk, waar je diep kunt duiken in schilderijen zoals Vermeer’s The Milkmaid  ( in het Rijksmuseum) of da Vinci’s Aanbidding der koningen (in de onlangs gesloten galerie Uffizi in Florence). Als je niet weet waar je moet beginnen, heeft Google een handige shortlist samengesteld van hun top 10 virtuele musea .