Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor de feestdagen. Iets wat je kind achter zijn schermpje vandaan gaat halen. We hebben vier leuke breinbrekers voor je geselecteerd, waarmee je jou kind van een schermpje krijgt. Breinbrekers zijn er in veel verschillende soorten en maten, dus er is altijd wel een breinbreker die jouw kind zal aanspreken! 

Waarom educatief speelgoed

Kinderen leren door te spelen. Dat doen ze al van jongs af aan. Naar mate kinderen ouder worden, zitten ze steeds vaker op een schermpje te gamen of filmpjes te kijken. Als ouder wil je graag dat je kind gestimuleerd en geprikkeld blijft zich te ontwikkelen. Educatief speelgoed kan dit bevorderen. Zo kan het bijdragen aan zijn motorische ontwikkeling of de ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden. Maar ook doorzettingsvermogen en geduld worden getraind. 

Tip 1 Breinbreker: Bamboozlers Range

Bamboozlers Range - Log Pile

De Bamboozlers Range – Log Pile is een interessante puzzel gemaakt van echte bamboo. De puzzel uit elkaar halen is natuurlijk erg makkelijk, de uitdaging zit ‘m in het weer opnieuw in elkaar zetten!
Het spel is van Professor Puzzle een van de grootse leverancier van houten en metalen puzzels en breinbrekers voor jong en oud. De creaties zijn mooi van buiten en slim ‘van binnen’. Je IQ wordt flink getest. Professor Puzzle maakt het je niet altijd makkelijk, maar zorgt wel voor ontelbaar veel spelplezier. 

De bamboozlers kost €17,99

 

Tip 2 de Rubik’s Race 2020

Rubik raceDit spel speel je met zijn tweeën. Met Rubik’s race moet je zo snel mogelijk negen gekleurde stenen in het juisten patroon leggen, om zo je tegenstander te verslaan. Het spel duurt niet heel erg lang, gemiddeld tien minuten, wat voor het opbouwen van concentratie erg goed is.
De rubik’s race kost €14,95 

 

 

 

 

Tip 3 Perplexus Rebel 

PerplexusEen leuke breinbreker welke kinderen alleen kunnen spelen is Perplexus Rebel. Het  is een puzzelbal met 70 uitdagingen. Je moet de bal draai en kantel om het balletje te verplaatsen 

Perplexus ballen zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden. De spelen zijn goed voor de oog – hand coördinatie. Maar ook om geduld en doorzettingsvermogen te trainen. 
De spelen zijn te koop vanaf ongeveer  €14,95 

 

 

Tip 4 de magische vouw puzzel, een ultieme breinbreker

Magische Vouw PuzzelMisschien ken je deze nog van vroeger, een magische vouw puzzel. Een ontzettend leuk behendigheidspel en denkspel. De puzzel is gemaakt van stevigmateriaal en stimuleert het denkvermogen bij kinderen. Maat van de kubus is 4 cm.