Is je kind binnenkort jarig? Bezorg hem of haar een onvergetelijke dag vol met spelletjes, versieringen en traktaties. Weet je niet goed waar je moet beginnen met het plannen van een kinderfeestje? Lees dan gauw verder voor onze drie beste tips.

1. Bepaal het thema van het kinderfeestje

Is je kind in het dagelijks leven het liefst een prinses, Barbie of piraat? Organiseer dan een themafeestje! Vier de gelegenheid in bijzondere thema’s voor een geweldige herinnering.

Er zijn eindeloos veel thema’s voor een leuk kinderfeestje, dus is er voor elk kind wel een geschikt thema te vinden. Denk hierbij aan een winterthema, zomerthema of een roze thema. Vergeet niet bij je kind na te gaan welk thema hij of zij het allerleukste vindt. De interesses van kinderen veranderen tenslotte met de dag.

Houdt je kind van safari dieren zoals zebra’s, olifanten en giraffen? Dan is een themafeest met als thema ‘jungle’ een uitstekend idee. Kies leuke jungle versiering, hang mooie jungle slingers op en maak de jungle helemaal af met feestzakjes, tafelkleden, servetten en groene ballonnen. Succes verzekerd!

2. Kies een geschikte locatie

Wanneer je het thema hebt bepaald, is het goed om na te denken over een geschikte locatie. Je wilt natuurlijk wel dat de kinderen alle ruimte hebben om het feestje te vieren en te spelen. Nodigt je kind veel vriendjes en vriendinnetjes uit en heb je geen zin in rommel? Overweeg dan op zoek te gaan naar een locatie buiten de deur.

Vier je het kinderfeest gewoon thuis? Zorg dan dat de kinderen alle ruimte hebben en eventueel de tuin in kunnen. Om te voorkomen dat het feestje in het water valt, is een partytent in de tuin altijd een goed idee!

3. Begin op tijd met de planning

Een kinderfeestje plannen vergt tijd. Begin hier dus op tijd mee! Betrek je kind daarnaast bij de planning. Zo weet je zeker dat het feestje precies wordt zoals hij of zij dat graag wil.

Je wilt natuurlijk niet dat kinderen andere plannen gemaakt hebben op de dag dat je kind zijn of haar feestje viert. Verstuur de uitnodigingen daarom ruim op tijd. Zo weet je zeker dat je kind niet teleurgesteld raakt omdat niemand op zijn of haar feestje kan komen.

Extra tip: zorg altijd voor een plan B. Wanneer het feestje dat je gepland had onverhoopt toch niet door kan gaan, is er altijd nog een plan om op terug te vallen.