**//sticky ads code//**

James Van Der Beek heeft dyslexie en is hier heel open over. Afgelopen week kwam onderstaande video online waarin James (bekend van  Dawson’s Creek) onder meer zijn jongere zelf het volgende advies geeft ” Heb er wat lol mee.”

MyYoungerSelf

De clip is onderdeel van de #MyYoungerSelf-campagne van een instituut dat iets wil doen aan het stigma van mentale stoornissen en leerproblemen onder kinderen. Sterren als Kristen Bell en Sarah Silverman geven hun jonge fans daarin advies door hun raad voor hun jongere zelf op te nemen. James vertelt zichzelf daarin ook: “Je weet dat je niet dom bent dus denk nooit ook maar een seconde dat je dat wel bent.”

James Van Der Beek benadrukt de positieve gevolgen van een leerprobleem als dyslexie. “Al dat extra werk dat je zal moeten doen, de mentale gymnastiek die erbij komt kijken om verbanden te leggen die voor anderen meteen duidelijk zijn, dat zal een deel van je hersenen activeren. Het stelt je open voor ideeën die voor anderen misschien gek zijn, maar dat is wat jou anders maakt. Er is een reden waarom creatieve mensen vaak dyslectisch zijn.”

beeld:  Creative Commons Attribution 2.0 Generic