Chantal (38) is een creatieve, niet ‘stil kunnen zittende’ moeder van twee puberende zoons van 15 en 13 met beiden een stoornis in het autistisch spectrum en haar fantasievolle en gevoelige dochter van 7. Sinds 2011 is zij gescheiden van de vader van de kinderen. In mei 2017 is zij getrouwd met haar nieuwe partner, Carolien.

Op haar zesde jaar kreeg zij van haar oma haar eerste dagboek. Dat is het startpunt van het schrijven geweest. Wanneer de wereld zo ingewikkeld is en praten niet je grootste kracht is, is schrijven de ontsnapping uit je verwarrende gedachten. Nu zet Chantal haar schrijven in om haar ervaringen en gedachten te delen met de wereld en houdt ervan om de lezer te prikkelen en tot denken te zetten.

Na haar studie aan de PABO, heeft Chantal een aantal jaar in het speciaal onderwijs gewerkt. De afgelopen jaren is zij vooral bezig geweest met vrijwilligerswerk voor een zorginstelling en als columniste voor een tijdschrift.

Vanaf november 2017 is Chantal zelfstandig ondernemer met haar eigen webshop Woonuniek. Haar alles behoevende drang om te creëren en haar creativiteit vorm te geven werd een bedreiging voor de omgeving. Het begint klein, met een krukje van de Ikea die een nieuw kleurtje krijgt. Maar het moment dat de kinderen hun deuren angstvallig dicht houden voor hun moeder die op roofpad is en bij thuiskomst eerst vluchtig rondkijken of alles nog hetzelfde is voor ze vertrokken, ja dat was hèt moment. Het moment om groter dan haar eigen woonomgeving te denken, om naar de mogelijkheden en voorbij de obstakels te durven kijken. Om haar droom die zich in de afgelopen jaren ontwikkelt heeft, vorm te gaan geven. Geen rooftochten in huis meer, kinderen opgelucht, mama blij dat ze nu de wijde wereld in kan!