ADHD is niet altijd gemakkelijk in onze hedendaagse maatschappij. Maar verwar de sterke punten van ADHD niet met symptomen! Het zijn unieke eigenschappen en vaardigheden die een kind creatiever, spontaner, zorgzamer en energieker maken dan wie dan ook. Enkele positieve kanten van ADHD

1. De onmisbare kracht van ADHD

De kracht van ADHD zit in het unieke denkvermogen, de spontaniteit en de passie die het met zich meebrengt. Het vermogen tot out-of-the-box denken en de energieke drive zijn waardevolle eigenschappen die bijdragen aan creativiteit en innovatie.

2. De gedrevenheid van ADHD

De kenmerkende hyperfocus van ADHD vormt een aanzienlijk voordeel wanneer men in staat is om deze buitengewone aandacht en energie effectief te benutten. Talloze wetenschappers, schrijvers en kunstenaars met ADHD hebben opmerkelijk succesvolle carrières opgebouwd, grotendeels te danken aan hun vermogen om zich urenlang intensief te concentreren op hun taken. Deze diepe focus stelt hen in staat om complexe vraagstukken te doorgronden en creatieve output te leveren die vaak grensverleggend is. Het is een essentieel aspect van ADHD dat, wanneer op de juiste manier gestuurd, tot opmerkelijke prestaties en bijdragen kan leiden.

3. Een sprankelende persoonlijkheid

Mensen met ADHD hebben vaak een natuurlijke spontaniteit, energie en enthousiasme die aanstekelijk is voor anderen om hen heen. Hun vermogen om zich in te leven in verschillende situaties en snel van de ene gedachte naar de andere te springen, draagt bij aan een boeiende en dynamische interactie met de wereld. Bovendien brengt de creativiteit en het gevoel voor humor dat vaak samengaat met ADHD een extra dimensie aan sociale situaties, waardoor ze vaak als verfrissend en inspirerend worden ervaren. Het is deze sprankelende persoonlijkheid die, mits positief begeleid, kan bijdragen aan unieke en waardevolle bijdragen aan diverse aspecten van het leven.

4. Vrijgevigheid een mooie positieve kanten van ADHD

Kinderen met ADHD maken graag andere gelukkig. Dit kan zijn door het delen van een koekje of door een vriendje te troosten

5. Vindingrijkheid

ADHD-ers kunnen hun creativiteit op prachtige manieren benutten. Ze kunnen super snel met nieuwe ideeën komen.  Het zijn super brainstormers.

6. Bereidheid om een ​​risico te nemen

Een kind met ADHD, doet voor hij denkt, waardoor hij gemakkelijker dan andere kinderen risico’s neemt. Door risico’s te nemen kun je nieuwe dingen ontdekken, innoveren en vernieuwen.

7. Boeiende gespreksvaardigheden

Eén ding is zeker, met ADHD is er nooit een stil moment! Het constant racende brein leidt altijd naar nieuwe discussieonderwerpen en vragen. Ongemakkelijke pauzes in het gesprek bestaat vrijwel niet.

8. Behulpzaam

Hoewel kinderen vaak worstelen op school of in sociale situaties zonder adequate hulp, staan ​​mensen met ADHD bekend om hun medeleven met anderen en de bereidheid om een ​​handje te helpen.

9. Doorzettingsvermogen

Kinderen met ADHD hebben te maken met veel tegenslagen. Toch pakken ze telkens de draad weer op en gaan ze door. Dit vraagt veel doorzettingsvermogen.

10. Creativiteit een van de positieve kanten van ADHD

Beroemde mensen met ADHD zijn zanger Justin Timberlake, ondernemer Richard Brandson en cabaretier Jochem Myjer, om nog maar te zwijgen over tientallen anderen! Mensen met ADHD zijn vaak zeer intelligent en creatief. Deze beroemde gezichten bewijzen dat een diagnose je alleen tegenhoudt als je dat toestaat.

Lees meer over misvatting over adhd