ADHD is niet altijd gemakkelijk in onze hedendaagse maatschappij. Maar verwar de sterke punten van ADHD niet met symptomen! Het zijn unieke eigenschappen en vaardigheden die een kind creatiever, spontaner, zorgzamer en energieker maken dan wie dan ook. Enkele positieve kanten van ADHD

1. De onmisbare kracht van ADHD

Wees trots op de aandachtstekortstoornis ( ADHD of ADD ) en al het out-of-the-box denken, de humor, drive en passie die het met zich meebrengt! 

2. De gedrevenheid van ADHD

De kenmerkende hyper focus van ADHD is een serieus voordeel, wanneer je deze aandacht en energie effectief kunt inzetten. Veel wetenschappers, schrijvers en kunstenaars met ADHD hebben een zeer succesvolle carrière, grotendeels vanwege hun vermogen om zich urenlang te kunnen focussen op wat ze doen.

3. Een sprankelende persoonlijkheid

Kinderen met ADHD zijn slim, creatief en grappig . Ze houden van lachen en hebben vaak een goed gevoel voor humor.

4. Vrijgevigheid een mooie positieve kanten van ADHD

Kinderen met ADHD maken graag andere gelukkig. Dit kan zijn door het delen van een koekje of door een vriendje te troosten

5. Vindingrijkheid

ADHD-ers kunnen hun creativiteit op prachtige manieren benutten. Ze kunnen super snel met nieuwe ideeën komen.  Het zijn super brainstormers.

6. Bereidheid om een ​​risico te nemen

Een kind met ADHD, doet voor hij denkt, waardoor hij gemakkelijker dan andere kinderen risico’s neemt. Door risico’s te nemen kun je nieuwe dingen ontdekken, innoveren en vernieuwen.

7. Boeiende gespreksvaardigheden

Eén ding is zeker, met ADHD is er nooit een stil moment! Het constant racende brein leidt altijd naar nieuwe discussieonderwerpen en vragen. Ongemakkelijke pauzes in het gesprek bestaat vrijwel niet.

8. Behulpzaam

Hoewel kinderen vaak worstelen op school of in sociale situaties zonder adequate hulp, staan ​​mensen met ADHD bekend om hun medeleven met anderen en de bereidheid om een ​​handje te helpen.

9. Doorzettingsvermogen

Kinderen met ADHD hebben te maken met veel tegenslagen. Toch pakken ze telkens de draad weer op en gaan ze door. Dit vraagt veel doorzettingsvermogen.

10. Creativiteit een van de positieve kanten van ADHD

Beroemde mensen met ADHD zijn zanger Justin Timberlake, ondernemer Richard Brandson en cabaretier Jochem Myjer, om nog maar te zwijgen over tientallen anderen! Mensen met ADHD zijn vaak zeer intelligent en creatief. Deze beroemde gezichten bewijzen dat een diagnose je alleen tegenhoudt als je dat toestaat.

Lees meer over misvatting over adhd